Unesco Global Park

Les 200 De Sax

63667
Category
musique & théatre | muziek & theater
Date
Thursday, 06 November 19:00
Venue
Dinant - Grande Street 112, 5500 Dinant

Op vrijdag 7 februari werd een aftelling van negen maanden in gang gezet. Aan de hand van een steeds hoger klimmende vloeistof in een glazen clepsyder – kunstwerk van de hand van glaskunstenaaar Bernard Tirtiaux- werd de tijd zichtbaar voorgesteld. Negen maanden aftellen om Sax hergeboren te laten worden... Op 6 november zal iedereen de adem inhouden wanneer de ultieme aftelling begint: 3...2...1... Gelukkige verjaardag Meneer Sax!
Uit de schaduw tredend, met muziek en licht, zal de Reus Sax de stad Dinant verlichten, zodat de 200ste verjaardag waardig gevierd kan worden. De leden van de vereniging 'Mougneux d' Coûtches', die hommage wilden brengen aan de illustere burger van Dinant, vervaardigden een reus naar zijn beeltenis.
Deze reus zal tijdens de buitengewone verjaardag voor het eerst aan het publiek getoond worden en dit uiteraard op de klanken van de saxofoon! Sax heeft namelijk 200 saxofonisten uitgenodigd om zijn uitvinding langs de oevers van de Maas te laten weerklinken. De reus zal door Dinant trekken, van het Stadhuis tot aan zijn geboortehuis zodat de stad door 1000 lichten zal schitteren. Het publiek wordt uitgenodigd om de reus op zijn tocht te volgen en om samen met de 200 saxofonisten het door iedereen gekende deuntje in te zetten. Happy Birthday Mister Sax!
Lieu : Dinant - Stadhuis (vertrekpunt)
Info : 082/21.39.39.
Source : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
 

All Dates

Event: Thursday, 06 November 19:00