Roptai Outdoor

 

ACTIVITEITEN BUITEN HET HOOGSEIZOEN

Bij een verblijf buiten het hoogseizoen kunnen (kleine) groepen een outdoorprogramma bij Free Style Projects op maat samenstellen. Dit programma bestaat uit één of meerdere activiteiten. Kijk voor meer informatie op www.freestyleprojects.nl

ACTIVITEITEN TIJDENS HET HOOGSEIZOEN
Onder de naam Roptai Outdoor organiseert Free Style Projects in het hoogseizoen sportieve activiteiten op Le Roptai.
Vakantiegangers kunnen zich ter plaatse inschrijven voor diverse buitensportactiviteiten.
Kijk alvast hier voor een eerste impressie van onze activiteiten.


Overwin je hoogtevrees en maak een spectaculaire afdaling langs een steile rotswand!ABSEILEN
Overwin je hoogtevrees en maak een spectaculaire afdaling langs een steile rotswand... Voordat je kan abseilen krijg je natuurlijk eerst een grondige uitleg. Daarna begint de afdaling zelf m.b.v. gordels, touwen en 'abseilsetjes'. De snelheid bepaal je zelf, maar je bent tijdens de afdaling wel gezekerd door middel van een veiligheidstouw. Dus safe maar toch spannend!
Tijdsduur: ± 3 uur.
Leeftijd: 12+
Paklijst: stevige, dichte schoenen

BLAASPIJPSCHIETENMet een blaaspijp schieten op ballonnen!
Met een blaaspijp schieten op ballonnen! Daarna volgt een wedstrijd waarin voor punten wordt geschoten.
Tijdsduur: ± 1 uur
Leeftijd: 8+

 

Deze activiteit blijkt telkens weer een verslavend effect te hebben!BOOGSCHIETEN
Maak onder begeleiding kennis met de handboogsport. Na de basisuitleg wordt er geoefend. Hierna begint de competitie en schieten we voor punten. Deze activiteit blijkt telkens weer een verslavend effect te hebben…

Tijdsduur boogschieten: ± 2 uur. Leeftijd: 12+
Leeftijd boogschieten kids: 8 t/m 11 jaar

 

GROTTENTOCHTMaak lopend, kruipend en klauterend een mooie, spannende en leuke tocht door de onderaardse loop- en kruipgangen van een grot.
Maak lopend, kruipend en klauterend een mooie, spannende en leuke tocht door de onderaardse loop- en kruipgangen van een grot. Al snel blijkt dat helm en hoofdlamp onmisbaar zijn... Ook ben je blij dat de instructeur de weg goed kent in het labyrint.
Tijdsduur:± 3 uur.
Leeftijd: 10+
Paklijst: warme kleding die vuil mag worden. In de grot is het ± 12°. Laarzen zijn ideaal. Wij zorgen voor een overall.

 

Outdoor lasergamen is een leuk en verslavend spel dat door iedereen gespeeld kan worden.LASERGAMEN
Outdoor lasergamen is een leuk en verslavend spel dat door iedereen gespeeld kan worden. De bedoeling is om zo veel mogelijk “levens” van de tegenstanders weg te nemen zonder zelf geraakt te worden. Door tactiek, slimmigheid en samenwerking moet elk team een bepaald doel bereiken. Dankzij onze lichte laserguns zijn deze ook door jonge kinderen goed te hanteren.
Tijdsduur:  ± 2 uur
Leeftijd: 8+

 

Onderweg krijg je de nodige tips en kom je diverse leuke paden en hindernissen tegen.

MOUNTAINBIKEN
Onder begeleiding maak je een mooie en inspannende mountainbiketocht. Voor vertrek worden de nodige technieken, zoals houding en schakelen, bijgebracht die nodig zijn om een mountainbike onder controle te houden. Onderweg krijg je de nodige tips en kom je diverse leuke paden en hindernissen tegen.
Tijdsduur MTB’en: ± 3 ½ uur. Leeftijd: 16+ en basisconditie vereist.
Paklijst: gymschoenen met een grof profiel of lichte bergschoenen.­ Een wielrenbroek is ideaal. Je krijgt een bidon in bruikleen.

Mountainbike verhuur: voor 1 uur, een halve of hele dag. Bij de huurprijs van een MTB is gebruik van een helm en bidon inbegrepen.Beklim op eigen kracht een rotswand! ROTSKLIMMEN
Beklim op eigen kracht een rotswand! De gebruikte vorm van klimmen is het 'sportklimmen'. Dat wil zeggen dat technische hulpmiddelen zoals gordels en touwen alleen worden gebruikt voor de veiligheid. Maar met de geleerde klim-techniek is dit minder moeilijk dan men zou denken! Er worden op deze dag verschillende routes beklommen die in moeilijkheidsgraad variëren. Indien gewenst wordt ook geleerd hoe men elkaar, op een veilige manier, kan zekeren.
Tijdsduur: ± 6 uur.
Leeftijd: 12+
Paklijst: gymschoenen

 

TOREN VAN BABELStapel zoveel mogelijk kratten boven op elkaar. Wie bereikt het hoogste punt?!
…oftewel kratstapelen. Wie bereikt het hoogste punt!!
Tijdsduur: ± 1,5 uur
Leeftijd: 12+

 

Na een basis-uitleg, en veilig gezekerd verplaats je jezelf van boom tot boom met behulp van de verschillende soorten touwbruggen. TOUWPARCOURS
Na een basis-uitleg, en veilig gezekerd verplaats je jezelf van boom tot boom met behulp van de verschillende soorten touwbruggen. Wij beschikken over twee verschillende parcoursen: een lage en een hoge.
Tijdsduur: ± 1½ uur.
Leeftijd: 8+. Kinderen van 8 t/m 11 dienen door een volwassene te worden begeleid die zelf ook mee doet.
Minimale lengte: 130cm voor het lage of 150cm voor het hoge parcours.
Paklijst: stevige, dichte schoenen

PRAKTISCHE ZAKEN

Weekprogramma
Het nieuwe outdoorprogramma wordt wekelijks op vrijdagmiddag via rode affiches bekend gemaakt en is dan ook in de receptie beschikbaar.

Inschrijving
Voor info en inschrijving kan je terecht in ons outdoorkantoor, gelegen schuin tegenover de receptie. Wij zijn in het hoogseizoen geopend van 17.00 tot 18.00 (za t/m di) en van 17.30 tot 18.00 (wo en do). Buiten deze tijden vinden inschrijvingen in de receptie plaats.

Nog niet op de camping aanwezig en bang dat een activiteit is volgeboekt? Geen probleem, geef na het verschijnen van het nieuwe weekprogramma onderstaande gegevens door.

Voornaam
Achternaam
Email
Telefoonnummer (GSM)
Activiteit(en)
Dag(en) en tijd(en) activiteit(en)
Voornamen, achternamen en leeftijden van de deelnemers

Belangrijk: bij aankomst op de camping direct de inschrijving voltooien in de receptie of in het outdoor kantoor.

Betaling wordt altijd bij inschrijving voldaan.

Bij minderjarigen moet het inschrijfformulier worden ondertekend door een volwassene.

Prijzen
Alle prijzen (zie www.freestyleprojects.nl) zijn inclusief: instructie, begeleiding en toegangsprijs locaties.

Niet inbegrepen zijn: eten, vervoer en buitensportverzekering (mits aangegeven). Bij vertoon van de Camping+ kaart geldt een korting op de meeste outdoor activiteiten. Deze kaart is verkrijgbaar in de receptie.

Leeftijd
De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud. Zie per activiteit de minimum leeftijd en de eventueel aanvullende eis. In het lopende kalenderjaar moet de aangegeven leeftijd zijn bereikt!

'De outdooractiviteiten waren betaalbaar en met goede professionele begeleiding'

Voor vertrek worden de nodige technieken, zoals houding en schakelen, bijgebracht die nodig zijn om een mountainbike onder controle te houden.

Er worden bij het rotsklimmen verschillende routes beklommen die in moeilijkheidsgraad variëren. Na de basisuitleg wordt er geoefend. Hierna begint de competitie en schieten we voor punten! Leer en oefen hoe je een rotswand kan beklimmen!