De Groene Uil: informatie

LET OP: IN 2020 VOLGT NIEUWE INFORMATIE

 

Op onze camping zijn we zoveel mogelijk milieubewust, om u een beetje op weg te helpen hebben wij ‘de Groene Uil’ in het leven geroepen.  Het is de uil die u ook in een andere kleur in het logo van ‘Le Roptai’ terugvindt.  De Groene Uil staat bij ons voor alles wat te maken heeft met natuur en milieu en is een van de stappen die we willen zetten richting het verkrijgen van het Green Key label, dat een bekend internationaal keurmerk is voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Onze ‘Groene Uil’ is een wijze uil, die net als de meeste uilen zijn hoofd 270 graden kan draaien, daarmee houdt hij alles goed in de gaten, zonder dat u moet inboeten of de hele dag door rekening moet houden met natuur en milieu. Samen met ons en de Groene Uil brengen we de camping naar een hoger ‘milieuvriendelijker’ niveau.

Wat kan ik doen?
Onze ‘Groene uil’ is heel blij als u, net als wij doen, uw afval scheidt. Op de receptie vindt u enige informatie over de verschillende mogelijkheden en kunt u terecht voor de aanschaf van verschillende vuilniszakken. Hieronder het volledige overzicht:

Restafval:              enkel in de gele ‘Rochefort’ afvalzakken die in de daartoe bestemde omheiningen bij elk veld geplaatst moeten worden. De gele zakken zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Groen afval:          (etensresten, schillen,etc.) mag op de composthoop, tegenover de deur van het sanitair gebouw onder de receptie.

PMD:                       op de receptie zijn blauwe PMD-zakken verkrijgbaar. In de blauwe zak mag enkel plastic afval.

Glas:                       in het dorp kunt u naast de kerk in de groene en witte glasbak uw glas deponeren.

Papier en karton:   achter La Cafet’ kunt u uw oud papier en karton deponeren in de daarvoor bestemde blauw-witte container. Zorg ervoor dat u al het papier en karton platdrukt om zo ruimte te besparen.
Kurk:                      mag afgeven worden bij de receptie, ook al was de wijn niet lekker. tongue-out Wij vervoeren het naar het containerpark.

Lampen:                 oude spaar- of LEDlampen mogen afgeven worden  bij de receptie.

Hout:                      enkel onbehandeld hout mag op de stapel op het sportveldje voor de receptie gelegd worden en enkel na goedkeuring door de verantwoordelijken van de camping.

Lege batterijen:    op de receptie hebben we een box van het Fonds Ophaling Batterijen (BEBAT)

Grofvuil:                 op de receptie hebben we meer informatie over het wegbrengen van grofvuil

De groene uil waakt voorts over…
Honden worden toegestaan, altijd aangelijnd en indien ze andere kampeerders niet tot last zijn; laat ze a.u.b. in de bossen buiten het terrein uit, dus niet op de kampeerplaatsen, niet in ons centrale bos en niet op de binnenpaden!  Gebruik zo nodig "poepzakjes", gratis verkrijgbaar op de receptie.

Wilt u er verder a.u.b. op letten dat de kinderen de groene afvalbakken gebruiken die overal te vinden zijn, voor het deponeren van snoeppapiertjes, ijsjesverpakkingen, klein afval etc.

Rijdt a.u.b. op ons terrein niet harder dan 10 km per uur. De Groene Uil  kan u anders niet bijhouden en schrikt zich elke keer een hoedje, bovendien is harder rijden echt niet nodig en gevaarlijk.

Kampvuur op de grond, bij de kampeerplaatsen en accommodaties, is verboden. Op de receptie zijn "vuurbakken" te huur (€ 5,00, borg € 20,00) en is hout te koop (€ 8,00 per kruiwagen)

Barbecueën op de plaats is geoorloofd (gebruik hierbij zo veel mogelijke ecologische producten en laat geen sporen achter). Een barbecue is eventueel via de receptie te huur voor € 5,00 per avond (borg € 20,00)

Douchemunten zijn voor € 1,20 te koop  op de receptie. Met één douchemunt kunt u 5 minuten genieten van een warme douche. Wij gaan uit van het ecologisch aspect en willen onze bezoekers bewust maken van dat water een kostbaar goed is. We verzoeken iedereen er spaarzaam mee om te gaan en het milieu te sparen.

 Wist u verder dat… 

 •    wij in onze verhuuraccommodaties meer en meer gebruik van duurzame LEDverlichting…
 •    zelfs de koffiecapsules in La Cafet’ apart worden ingezameld voor het ECOlaboratorium…
 •    wij het frituurvet van de kantine ter recycling laten afvoeren door een erkend afvalverwerkingsbedrijf…
 •    wij in 2014 twee nieuwe spaarzame wasmachines en twee wasdrogers hebben aangeschaft…
 •    wij in onze kampwinkel steeds meer overgaan op biologische en/of duurzame producten…
 •    wij naast BIO wijnen nu ook al meerdere BIO bieren, limonades en maaltijden verkopen in La Cafet’…
 •    onze groene uil daar heel blij mee is en ons gaat aanmelden voor een Groene Sleutel Status…
 •    onze keuken in La Cafet’ de afgelopen jaren een metamorfose heeft ondergaan…
 •    wij onze keuken hebben vernieuwd en dat wij bij het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) een 8.8 op 10 scoorden…

   De groene uil bedankt u hartelijk voor uw medewerking!