Sportieve activiteiten

Op Le Roptai vinden tal van sportieve activiteiten plaats. Voor een actueel overzicht verwijzen we naar het kopje 'actueel' of naar onze Facebookpagina. De sportieve activiteiten op onze camping worden in het hoogseizoen door Roptai Outdoor, een onderdeel van Free Style Projects, georganiseerd.

Het activiteitenteam op Le Roptai organiseert in het hoogseizoen ook regelmatig sportieve activiteiten, zie hiervoor de affiches.

Buiten de camping is zijn er ook volop mogelijkheden. Op de pagina ‘wandelen, fietsen, paardrijden’ wordt hier al deels een overzicht van gegeven.

In het laagseizoen kunnen buitensportactiviteiten in groepsverband geregeld worden via Free Style Projects. Verder is er in het laagseizoen op de receptie informatie over overige buitensportactiviteiten in de omgeving.

Mountainbikeverhuur is er het hele jaar op Le Roptai. U kunt via de receptie een kinder-, standaard- of nieuwe ‘Bulls’ MTB huren. Prijzen zijn afhankelijk van de duur van de huur. Informeer ernaar bij de receptie.

Per kayak kunt u de afvaart van de Lesse doen. Het beginpunt is ofwel in Houyet of in Gendron. De afstanden zijn respectievelijk 21km (5u) of 12km (2,5u). Wij raden u aan minimaal één dag op voorhand via de receptie te reserveren, zeker in drukke periodes. Bij reservering op de camping doet u een kleine aanbetaling en betaalt u de rest bij vertrek. Verder raden wij u aan eerst naar het eindpunt te rijden, daar de trein of pendelbus naar het beginpunt te nemen en dan af te varen.

Bowlingbanen zijn er in Givet (F), Libramont en Aye.

'Prettig vooraf geregeld, dat all-in kayak pakket'