Wandelen, fietsen en paardrijden

De bossen op en rond de camping lenen zich uitstekend voor een kleine of grote wandeling. Verdwalen is bijna niet mogelijk. Wilt u toch een bewegwijzerde route lopen dan raden we wandeling ‘Les Geais’ aan, een wandeling van 5 kilometer, die u in anderhalf uur kunt lopen. Deze route loopt door het bos naar het dorp en weer terug en wordt aangegeven met een gele ruit als symbool. Deze wandeling heeft steile paden en komt in het bos langs ontginningsputten, waarvan de diepste 80 meter is!

In de zomer organiseert het activiteitenteam nu en dan een wandeltocht door het Roptai bos.

VeEr zijn in de gemeente Rochefort 30 luswandelingen uitgezet. Deze wandelingen staan op een wandelkaart die te koop is bij de receptie.rder zijn er in de gemeente Rochefort 30 luswandelingen uitgezet die in de diverse dorpjes vaak bij de kerk of het VVV-kantoor starten. De luswandelingen, die u via knooppunten aan elkaar kunt plakken hebben afstanden van 3 tot 12 kilometer. Deze wandelingen staan op een wandelkaart die te koop is bij de receptie.

In de gemeenten Wellin, Daverdisse en Tellin zijn ook diverse luswandelingen. Voor meer informatie vraag de receptie! Op de receptie kunnen wij u ook uitleggen hoe u makkelijk via een toeristische route naar Han-sur-Lesse of Lavaux-St. Anne fietst of wandelt.

Op eerder genoemde wandelkaart van de gemeente Rochefort staan op de achterkant ook 4 fiets- en 4 mountainbikeroutes afgedrukt. De fietsroutes hebben afstanden van 20 tot 60 kilometer, de mountainbikeroutes gaan door wat ruiger gebied en beslaan 6 tot 13 kilometer.

Fietsen en mountainbiken is weggelegd voor de sportievelingen. In de Lessevallei zijn redelijk vlakke stukken, de camping ligt echter op een heuvel, die altijd als laatste bedwongen zal moeten worden. Mountainbikes zijn te huur bij de VVV in Han-sur-Lesse

Fietsen en mountainbiken is weggelegd voor de sportievelingen.

Het Pays de Famenne, dat zich uitstrekt van Le Roptai tot Durbuy is ook dé ideale omgeving voor fietstochten langs groene fietsvriendelijke wegen. Op het programma staan landschappen die tegelijk grandioos en verrassend zijn, heerlijke momenten van rust in de gezonde buitenlucht…

Maar ook routes op maat dankzij een netwerk van 450 kilometer boordevol knooppunten en tal van verschillende routemogelijkheden. Dé ideale manier om de pracht van de Ardense bossen te ontdekken, of de zo typische architectuur van onze dorpen!

Een fietskaart van Famenne-à-Vélo is te koop voor € 5 op de receptie. De knooppunten 173 en 174 bevinden zich op luttele kilometers van de camping. Ook is er in de buurt een RAVEL-route.

Paardrijden kan in de omgeving van Chanly. Informatie over reserveren en tarieven is op de receptie aanwezig. Het kan voor zowel beginners als gevorderden.

 

Het Pays de Famenne, dat zich uitstrekt van Le Roptai tot Durbuy is ook dé ideale omgeving voor fietstochten langs groene fietsvriendelijke wegen.