Vores  campingplads

Le Roptai er ideelt placeret på den sydlige side af en skovklædt bakke. Campingpladsen er på 10 hektar og har både pladser til turrister, helårs pladser og hytter der kan lejes. Pladserne og hytterne er fordelt på forskellige steder med god plads, hvor campingpladserne er delt op med skovklædte områder. Der er plads nok til at nyde nature, men også til sport og oplevelser.

Le Roptai is prachtig gelegen op de zuidhelling van een beboste heuvel. Er is genoeg ruimte voor rust en natuur, sport en avontuur.

"Le Roptai" is de naam van de camping en de berg waarop deze is gelegen. De oorsprong van die naam stamt uit de romeinse tijd en zou komen van "Roche-Tienne", wat "heuvel met stenen" betekent.

De camping is gelegen op de scheiding van twee verschillende grondsoorten. Het hoge gedeelte bevindt zich op kalksteen bedekt met een dunne laag aarde, het lage gedeelte ligt op leisteen met een dikkere aardlaag.

Als u door het bos loopt achter de camping zult u naast veel steen ook een aantal gaten in de grond ontdekken (ze zijn goed afgeschermd). Deze zijn afkomstig uit de tijd dat er baryt uit de berg werd gewonnen.


Baryt is een grondstof die vooral gebruikt wordt bij het vervaardigen van verfstoffen en die ook in de geneeskunde gebruikt wordt. De gewonnen baryt werd per rails vanaf de heuvel naar het dorp vervoerd. Er zijn nog verschillende resten hiervan te vinden in het bos.

Klik rustig verder voor de geschiedenis van ons familiebedrijf, de medewerkers en onze filosofie met betrekking tot duurzaamheid, milieu en natuur, samengevat in 'de groene uil'.