Onze camping

Camping Le Roptai is prachtig gelegen op de zuidhelling van een beboste heuvel. Het terrein strekt zich uit over tien hectare en heeft toeristische kampeerplaatsen, jaarplaatsen en verhuuraccommodaties. De zones waarin deze plaatsen en deze accommodaties zich bevinden liggen in een uitgestrekt gebied, waar velden en bossen zich afwisselen. Er is genoeg ruimte voor rust en natuur, sport en avontuur.

Le Roptai is prachtig gelegen op de zuidhelling van een beboste heuvel. Er is genoeg ruimte voor rust en natuur, sport en avontuur.

"Le Roptai" is de naam van de camping en de berg waarop deze is gelegen. De oorsprong van die naam stamt uit de romeinse tijd en zou komen van "Roche-Tienne", wat "heuvel met stenen" betekent.


De camping is gelegen op de scheiding van twee verschillende grondsoorten. Het hoge gedeelte bevindt zich op kalksteen bedekt met een dunne laag aarde, het lage gedeelte ligt op leisteen met een dikkere aardlaag.

Als u door het bos loopt achter de camping zult u naast veel steen ook een aantal gaten in de grond ontdekken (ze zijn goed afgeschermd). Deze zijn afkomstig uit de tijd dat er baryt uit de berg werd gewonnen.


Baryt is een grondstof die vooral gebruikt wordt bij het vervaardigen van verfstoffen en die ook in de geneeskunde gebruikt wordt. De gewonnen baryt werd per rails vanaf de heuvel naar het dorp vervoerd. Er zijn nog verschillende resten hiervan te vinden in het bos.

Klik rustig verder voor de geschiedenis van ons familiebedrijf, de medewerkers en onze filosofie met betrekking tot duurzaamheid, milieu en natuur, samengevat in 'de groene uil'.